Saltimbocca Romana

4

Du behöver

  • 600 g kalv, innanlår
  • 4 skivor parmaskinka
  • färsk salvia
  • mjöl att vända köttet i
  • smör att steka i

Sås:

  • 1 st gul lök
  • 1 msk mjöl
  • 5 dl oxbuljong
  • 3 dl rödvin
  • kryddpeppar, lagerblad, timjan
  • salt, peppar
  • pasta till servering

Gör så här

  1. Skär köttet i fyra tunna skivor. Lägg på salvia. Lägg över parmaskinkan och fäst ihop skivorna med tandpetare.
  2. Vänd köttet i mjöl och stek det sedan i lite smör. Lyft ur köttet.
  3. Sås: Skiva löken och fräs den i en stekpanna. Pudra över med mjöl och koka ihop med buljong, rödvin och kryddor. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttet i stekpannan.
  4. Servera med pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept