Pytt i panna med rödbetor

40 min
4
40 min
4

Du behöver

  • 400 g kokt färsk oxbringa
  • 400 g falukorv
  • 200 g rökt skinka
  • 2 st gula lökar
  • 500 g fast skalad potatis (till exempel Bintje)
  • salt
  • peppar
  • worcestershiresauce
  • fyra kryddor
  • Olja och smör eller margarin
  • HP-sås till servering
  • rödbetor tll servering
  • 4 st ägg

Gör så här

  1. Tärna allt i små tärningar. Tänk på att tärna allt i samma storlek. Börja med potatisen så att man kan steka den först. Se till att den är väl avrunnen. Hetta upp en stekpanna och stek potatisen i både smör och olja tills den är gyllenbrun och lite knaprig.
  2. Lägg upp potatisen på ett fat och stek sedan korven, köttet och skinkan i samma panna. Lägg upp på ett fat.
  3. Stek löken mjuk och gyllene. Blanda sedan allt och värm. Krydda ordentligt med salt, peppar, worcestershire och gärna fyra kryddor.
  4. Stek till slut äggen. Servera pytten med ägg, rödbetor och eventuellt lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept