Ostpanerad piccata med saffransrisotto

4

Du behöver

  • 500 g benfri fläskkotlettrad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven färsk parmesan
  • 2 st ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 knivsudd muskotnöt (riven)
  • 4 st skalade tomater
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 knippe färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 4 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • saffran, salt

Gör så här

  1. Fräs riset tillsammans med saffran i oljan och slå i vatten och smaka av med salt. Koka i ca 18 minuter under omrörning.
  2. Samtidigt kokas såsen ihop med fräst hackad lök, skurna tomater och lite peppar. Vänd i hackad färsk basilika efter ca 10 minuter.
  3. Skär köttet i noisetter (2 st / pers) och banka det lätt. Vänd i kryddat mjöl. Blanda ägg, ost och paprika. Doppa köttet i blandningen och stek gyllenbrunt i smör.
  4. Servera noisetterna på risbädd och slå lite sås omkring. Garnera med färska basilikablad. Njut direkt!
  5. Aubergine kan man ta som vegetariskt alternativ: Skär en aubergine på längden i skivor. Salta dem och låt vätska dra ur i 15 minuter. Panera och stek som ovan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept