Lammnoisetter med plommon och getost

4

Du behöver

  • 500 g lammytterfilé (8 st)
  • smör att bryna i
  • rosmarin, vitlök, salt och peppar
  • 100 g salladslök
  • 200 g gula plommon
  • 150 g getost
  • 1 dl buljong
  • 1 msk sherryvinäger
  • ljust lantbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Bryn smör i panna och stek noisetter av lammytterfilén, gärna två per person.
  2. Lyft upp köttet och fräs plommon (ta bort kärnorna) och vitlök i resten av fettet tillsammans med löken. Slå i buljong och vinäger och koka ihop i ca 5 minuter.
  3. Lägg tillbaka köttet och låt det puttra en stund. Smula getost på toppen.
  4. Servera det hela på smörstekta brödskivor och klipp över rosmarin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept