Lamm saag

6

Du behöver

  • olivolja till stekning
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 7 st hela nejlikor
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk lätt krossade kardemummakärnor
  • 2 st stora gula lökar
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 4 cm färsk ingefära, riven
  • 1 kg lammkött
  • 2 tsk mald kummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 dl yoghurt
  • 1 kg fryst hackad spenat eller grovhackad färsk spenat
  • 1 tsk garam masala

Gör så här

  1. Använd en stor järngryta eller wokpanna. Kom ihåg att krydda efter eget tycke och smak. Måtten på kryddor är därför ej exakta. Experimentera mera tycker jag.
  2. Hetta upp olivolja, lägg i svartpepparkorn, nejlikor och kardemummakärnor och rör om under några sekunder. Finhacka löken och fräs ner i kryddblandningen på medelvbärme. Pressa ner vitlök och tillsätt riven ingefära. Rör om tills löken blir gyllenbrun.
  3. Skär lammköttet i 1-3 cm stora bitar. Krydda med kummin, koriander, cayenne och salt. Fräs lammbitarna i lök- och kryddblandningen. Efter någon minut, rör ner 1 dl av yoghurten. Tillsätt spenaten och resten av yogurten. Låt allt puttra under lock på låg värme i drygt en timme. Mot slutet av tiden tillsätts garam masalakryddan.
  4. Ät med basmatiris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept