Kalvlever Anglais

50 min
4
Kalvlever Anglais
Foto: Fredrik Sandin carlsson
Från Köket

En riktig klassiker i något annorlunda kläder.

12 december 2007
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 600 g kalvlever (färsk, utan hinna)
  • 10 skivor bacon
  • 20 st cocktailkapris
  • 2 msk smör
  • 500 g potatis (gärna Asterix)
  • salt
  • peppar
  • 2 ml majsolja
  • 4 st röda plommontomater
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • grovt salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Skålla tomaterna i kokhett vatten och dra sen av skalet. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och krydda med salt, timjan och oregano. Sätt in i ugn och baka i minst 30 minuter, men helst 1 timme.
  4. Skiva levern så man får två skivor var. Lägg dem på en tallrik med lite majsolja.
  5. Torka bort oljan och grilla skivorna i en het panna (gärna belagd). Krydda med salt och peppar.
  6. Strimla baconen och fräs den i smör tillsammans med kapris i en het sauteuse, eller en stekpanna. Krydda med peppar.
  7. Servera kalvlevern med tomaterna och baconfräset.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept