Kalvfilé på Lyxlirarens vis

4

Du behöver

  • 400 g kalvfilé (4 st noisetter)
  • 4 st salladslökar
  • 8 st havskräftor (råa)
  • 8 st ostron (råa)
  • 0,5 dl olivolja
  • färsk körvel
  • 12 st sockerärtor
  • 3 dl kalvsky
  • 3 dl rött vin
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 10 st svartpepparkorn (krossade)
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vi börjar med såsen: Fräs pepparen i smör och tillsätt honung och mjöl. Låt det fräsa lite till. Slå sedan i vin och sky låt det sakta koka ihop, krydda efter ca 20 min, justera med vatten om det behövs.
  2. Salladslöken skall förvällas lätt i saltat vatten. Fäst en hel eller halv salladslök runt varje noisette med tandpetare eller knyt ihop den. Grilla kalvnoisetten i panna och krydda med salt och peppar, stektid ca 5-6 min.
  3. Fräs ostron, sockerärtor och havskräftstjärtar i olivolja och krydda med salt, peppar och mycket färsk körvel fint skuren.
  4. Allt serveras tillsammans på tallrik med rödvinsåsen som silas före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept