Kalops på vårt vis

4

Du behöver

  • 400 g högrev
  • 2 st gula lökar
  • 3 st morötter
  • 1 msk tomatpuré
  • 15 st kryddpepparkorn
  • 2 msk mjöl
  • 6 st lagerblad
  • 1 nypa timjan
  • salt och peppar
  • 1 l vatten
  • smör och olja att steka i
  • potatis
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Köttet tärnas i tärningsstorlek och bryns i smör och olja tills det fått bra färg runt om. Bryn sedan morötter och lök i slantar respektive bitar. Tillsätt tomatpuré och mjöl och bryn ordentligt. Krydda och häll i vatten. Låt koka tills det blir mört, hur länge beror på köttkvalitet. Koka långsamt under smörpapperslock.
  2. Lyft kött och grönsaker. Koka ner såsen (reducera) och sila den, då slipper man köttrådar i såsen. Smaksätt eventuellt med lite rödbetsspad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept