Grillad kalvlever med rimmad gurka

4

Du behöver

  • 8 skivor kalvlever
  • 50 g parmesanost
  • 2 st gul lök, strimlad
  • smör
  • salt och peppar
  • Yoghurtdressing:
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 msk honung
  • salt, grovmald svartpeppar

Rimmad gurka:

  • 0,5 st gurka
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk grovmald koriander

Gör så här

  1. Grilla kalvlevern i en teflonpanna eller allra helst på en utegrill, salta och peppra. Stek sedan löken i lite smör. Skiva tunna blad av parmesan och lägg över levern vid serveringen.
  2. Yoghurtdressing: Blanda yoghurten med senap, honung, salt och grovmald peppar.
  3. Rimmad gurka: Skala gurkan och skiva den. Sockra, salta och tillsätt koriander. Blanda
  4. Väl med gurkan. Lägg gurkan under press någon timme. Servera med några
  5. Salladsblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept