Görans plankstek

4

Du behöver

  • 600 g biffrad (contrafilé)
  • olja, salt och peppar
  • 2 dl riven pepparrot
  • 4 st äggulor
  • 100 g smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st tomater

Duchessepotatis:

  • 500 g potatis
  • 1 dl olja
  • 2 st äggulor
  • salt, peppar, muskot
  • 4 st plankor (helst av ek)

Gör så här

  1. Duchessepotatis: Koka potatis till puré och rör i olja och 2 äggulor. Smaka av med kryddor och låt kallna.
  2. Dela köttet i 4 portionsbitar. Banka köttet väl och stek på hög värme i lite olja. Krydda efter smak. Gör sedan ett rede av riven pepparot och lägg i en äggula. Lägg allting på plankan efter att man spritsat och gratinerat duschessepotatisen.
  3. Stek en tomathalva. Smält smöret tillsammans med vitlöken och nappera biffen innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept