Fondue från alla hörn

4

Du behöver

Att doppa:

  • 300 g lax (rå i tärningar)
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g pilgrimsmusslor
  • 400 g oxfilé i tärningar (2 x 2 cm)
  • paprika
  • lök
  • champinjoner
  • kinakål
  • bröd

Fondue 1:

  • hackad basilika
  • 2 st sardeller (rak modell)
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd färsk chili
  • 1 dl olivolja
  • 0,69 l hönsbuljong

Fondue 2:

  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl sherry
  • 1,5 dl riven västerbottenost
  • 1,5 dl riven emmentalerost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • cayennepeppar och salt
  • ev kirschwasser

Fondue 3:

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vanlig curry
  • 1 msk ingefära
  • 1 st kanelstång
  • 1 msk garam masala
  • 3 dl kokosmjölk
  • salt, peppar, koriander

Gör så här

  1. Fondue 1: Mixa som en pesto och värm sedan försiktigt i buljongen och koka upp.
  2. Fondue 2: Värm vinet med sherryn och rör ut den rivna osten utan att koka. Pressa i vitlök och krydda med cayennepeppar och salt och ev kirschwasser.
  3. Fondue 3: Låt kryddorna fräsa i oljan en stund. Häll över kokosmjölk och koka upp. Smaka av med salt och peppar och tillsätt koriander före servering.
  4. Nu är det bara att doppa grönsaker (delade i lagom bitar), kött och räkor i de olika fonduerna. Man kan förstås variera med andra grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept