Finskuren kalv med rösti

4

Du behöver

  • 4 skivor kalvfilé
  • 0,5 l färska champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • salt, peppar
  • Maggi smakförstärkare

Rösti:

  • 200 g fast potatis
  • margarin och olja att steka i
  • salt, peppar, ev muskot

Gör så här

  1. Rösti: Koka potatisarna med skal. Låt dem inte bli färdigkokta, 10 min räcker. Skala efter kokning och riv grovt. Stek i panna med margarin och lite olja. Vänd dem en gång och låt steka färdigt i ugnen. Krydda med salt, peppar och ev lite muskot.
  2. Kalvfilé: Finstrimla köttet och fräs det tillsammans med hackad lök och skurna champinjoner. Pudra med mjöl och slå över vin och grädde. Låt koka i 10 min och smaksätt med salt, peppar och Maggi smakförstärkare.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept