Färgsprakande oxstek

4

Du behöver

  • 600 g oxstek (innanlår)
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1 st purjolök
  • 2 st lagerblad
  • lite timjan
  • salt, peppar, kryddpeppar
  • bindgarn
  • 3 st olika paprikor
  • 1 st tomat
  • 0,33 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl majsolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • salt, peppar
  • krasse
  • 400 g mandelpotatis

Gör så här

  1. Bind upp köttet med garn, så att det håller formen. Skär kokgrönsakerna i mindre bitar och lägg allt i en kastrull. Tillsätt alla kryddor. Slå på vatten så det täcker och koka köttet i ca 1 1/2 timme tills det är riktigt mört. Prova med en stekgaffel. Tag upp köttet och låt det kallna under press. Lossa bindgarnet.
  2. Skär grönsakerna till serveringen mycket fint. Blanda oljorna, vinäger, senap, salt och peppar till en dressing och vänd ner grönsakstärningarna.
  3. Skiva det kalla köttet tunt och lägg det på ett fat. Skeda grönsaksdressingen över, gärna en halvtimme före serveringen. Strö över klippt krasse och servera med nykokt mandelpotatis, helst med skalet på.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept