Dubbelbiff med sherryvinägersås

4

Du behöver

  • 2 st dubbelbiffar à 300 g
  • 1 st rödlök, hackad
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad kryddpeppar
  • 1 dl sherryvinäger
  • 4 dl kalvsky
  • 2 dl rödvin
  • 100 g haricots verts (färska)
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 msk smör
  • mjöl
  • 4 st bakpotatisar
  • grovsalt

Gör så här

  1. Lägg de väl sköljda bakpotatisarna i ugnen i ca 60 min på saltbädd.
  2. Bryn det väl kryddade köttet i smör, bestäm stekgrad efter tycke och smak.
  3. Såsen görs på följande sätt: Stek lök i smör och mjöla. Tillsätt peppar, vinäger, rödvin och sky. Koka ihop till ungefär halva mängden.
  4. Fräs bönorna i smör med sesamfröna och krydda. Servera biffen uppskuren i tunna skivor med såsen och bakpotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept