Citronrökta lammracks med isterkokt rödkål

4

Du behöver

  • 1 kg lammracks (kotlettrad med långa ben)
  • salt, vitpeppar
  • 2 st citroner
  • 0,5 st rödkålshuvud
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st äpple, finskuret
  • 100 g ister
  • salt, peppar, sirap
  • 150 g smör
  • grovt lantbröd
  • gräslök

Gör så här

  1. Här behöver man en liten rök av typ Abu och alspån. Bryn sedan en bra putsad lammrack; alltså ta bort lite av fettet och bryn lammracken. Krydda med flingsalt, grovmalen peppar och rivet citronskal. Rök i lådan i 8-10 minuter på hög värme.
  2. Under tiden förbereder vi kålen: Finskuren rödkål fräses i ister tillsammans med finskuren lök, äpple och en vitlöksklyfta. Slå i sirap och vatten. Koka under lock i en dryg timme, men det kan också ätas betyligt tidigare. Salta och peppra.
  3. Lammet får vila och serveras på en bädd av rödkål.
  4. Mot slutet gör man till detta ett citronsmör av vispat smör och rivet citronskal, lite pressad citronjuice och salt. Gräslök passar bra att garnera med.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept