Choucroute Garnie

Från Köket

En fin fläskbog smakar underbart tillsammans med viltkryddor. En perfekt rätt för en helgmiddag.

16 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rimmad fläskbog
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st purjolök
  • 1 msk timjan
  • 2 st lagerblad
  • pepparkorn
  • 300 g korv (rökt och kryddstark, tex frankfurter)
  • 2 st gula lökar
  • 1 st äpple
  • 1 burk surkål
  • 3 dl vitt vin
  • 1 msk kummin
  • 1 msk enbär
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olja eller gåsfett
  • 300 g potatis
  • fransk senap
  • brödskål

Gör så här

  1. Koka fläskbogen i ca 60 minuter tillsammans med diverse grönsaker och kryddor.
  2. Stek korven i stora bitar.
  3. Skiva lök och äpple. Låt dem först fräsa i olja eller gåsfett. Tillsätt surkål och låt alltsammans koka i vitt vin och kryddor under lock i 20-30 minuter.
  4. Koka potatisen separat i stora bitar.
  5. Skiva fläskbogen, servera rätten i brödskålen tillsammans med korv, surkål och senap. Tillsätt potatis och späd med fläskbuljong efter eget tycke och smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept