Buljongkokt lamm med kål

4

Du behöver

  • 800 g lammbog med ben, skivat i 5 cm-bitar
  • 1 st vitkålshuvud
  • 1 st gul lök, hackad
  • 4 st stora potatisar utan skal
  • krossad vitpeppar, timjan, lagerblad
  • vatten och salt
  • hackad persilja
  • lite olja

Gör så här

  1. Koka först köttet i ca 15 minuter från kallt vatten så att limämnen och köttsaft försvinner. Skumma noga och häll bort spadet.
  2. Börja sedan med att svetta löken lätt i lite olja, lägg i köttet samt storklyftad vitkål och fyll på med vatten. Krydda och låt det hela sjuda under lock (koktiden beror på hur ungt lammet är).Tillsätt sedan potatis i bitar. Dessa skall koka i minst 30 minuter, krydda i slutet så att saltmängden blir lagom.
  3. Servera i djup tallrik med rikligt med hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept