Brinnande pepparstek

15 november 2007
4

Du behöver

  • 800 g oxfilé (skuren som tournedos)
  • 0,5 st rödlök, hackad
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk krossad grönpeppar
  • 3 dl grädde
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk fransk senap
  • 3 cl cognac
  • 3 cl portvin
  • salt
  • Spätzle:
  • 3 st ägg
  • 200 g mjöl
  • 2 msk mannagryn
  • salt, vitpeppar och riven muskot

Gör så här

  1. Bryn köttet hastigt och stek långsamt på medelvärme i ugn. Ta köttet ur pannan och ställ den på spisen. Fräs löken tillsammans med pepparsorterna och flambera med cognac och portvin. Tillsätt sedan buljong och grädde. Koka ihop och smaksätt med senap och salt.
  2. Spätzle: Blanda degen, tryck den genom en potatispress till "ormar" och koka ganska hårt i vatten och olja som färsk pasta tills de flyter.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept