Bräckt oxbringa med rotmos i paket

4

Du behöver

  • 1 kg rimmad oxbringa
  • 1 st morot, i mindre bitar
  • 1 st gul lök, grovhackad
  • 0,5 st purjolök, i mindre bitar
  • 5 cm pepparot, i mindre bitar
  • kryddpeppar, timjan, lagerblad, rosmarin
  • grovmalen vitpeppar
  • Rotmos:
  • 200 g morot
  • 400 g kålrot
  • 200 g potatis
  • salt, kryddpeppar, färskriven ingefära

Servering:

  • svensk senap
  • tunnbröd
  • persilja till garnering

Gör så här

  1. Här snackar vi långkok... Koka upp bringan i vatten och skumma väl. Lägg sedan bringan och grönsakerna i nytt vatten med kryddor och koka upp på nytt. Låt det sjuda försiktigt ungefär 1,5 timme. Under de sista 30-40 minuterna kokar man rotmoset.
  2. Rotmos: Morötter och kålroten i bitar kokar med kryddpeppar och vatten och lite av buljongen. Sedan kokar man potatisen för sig. Det bästa är om man kan mala rotmoset och pressa i potatisen sist och där balanserar man smaken med buljong och färskriven ingefära.
  3. Bringan bräcker man skivad i het panna med endast lite fett. Servera allt i mjukt tunnbröd med senap och kanske lite grönt, t ex persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept