BBQ-karré med cole slaw

Från Köket

Fläskkarré som grillas med hemgjord bbq-sås och serveras med coleslawsallad.

18 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g fläskkarré
  • 1 st lök
  • 1 st morot
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk rökt chilifrukt eller chilipasta
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • vatten

BBQ-sås:

  • 1 msk honung
  • 0,5 dl soya
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk grillkrydda
  • 0,5 dl olja

Cole slaw:

  • 400 g rödkål (ca ett halvt huvud)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt, kummin, peppar

Gör så här

  1. Skär grönsakerna och lägg i en kastrull tillsammans med köttet. Häll på vatten så att det täcker. Krydda och låt koka ca 1 timme. Låt karrén svalna i spadet över natten.
  2. Köttet penslas med BBQ-sås innan grillning.
  3. BBQ-sås: Blanda alla ingredienser och pensla köttet.
  4. Cole slaw: Skiva rödkålen och skålla den i hett vatten. Pressa vitlök. Blanda rödkålen med majonnäs, crème fraiche, ananasjuice och kryddor.
  5. Grilla köttet antingen helt eller i skivor. Servera med cole slaw och ugnsstekt vitlök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept