Älgstek

3h 20 min
4
Från Nyhetsmorgon

En söndagsstek reder sig själv i ugnen och är väldigt enkel att göra. Unna dig själv och familj eller vänner en riktig festmåltid!

15 november 2007
Visa mer
3h 20 min
4

Du behöver

  • 1 kg älgstek av innanlår, ytterlår eller stor bogdel
  • havssalt
  • grovmalen vitpeppar
  • 1 msk smör att steka i

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en panna och bryn köttet. Tänk på att ha hög temperatur så att köttet bevarar sin saftighet. Krydda med havssalt och peppar. Svep sedan in steken i smörpapper. Stick in ugnstermometern så att spetsen ligger i den innersta delen av steken.
  2. Lägg köttet på en plåt och stek i ugn på 100 graders värme i 2-3 timmar. Den färdiga steken ska ha en kärntemperatur på 70-75 grader.
  3. Låt steken kallna och skiva den tunt med en vass kniv till serveringen. Klassiska tillbehör är svampsås och gelé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept