Älgstek

Från Nyhetsmorgon

En söndagsstek reder sig själv i ugnen och är väldigt enkel att göra. Unna dig själv och familj eller vänner en riktig festmåltid!

15 november 2007
Visa mer
3h 20 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kg älgstek av innanlår, ytterlår eller stor bogdel
  • havssalt
  • grovmalen vitpeppar
  • 1 msk smör att steka i

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en panna och bryn köttet. Tänk på att ha hög temperatur så att köttet bevarar sin saftighet. Krydda med havssalt och peppar. Svep sedan in steken i smörpapper. Stick in ugnstermometern så att spetsen ligger i den innersta delen av steken.
  2. Lägg köttet på en plåt och stek i ugn på 100 graders värme i 2-3 timmar. Den färdiga steken ska ha en kärntemperatur på 70-75 grader.
  3. Låt steken kallna och skiva den tunt med en vass kniv till serveringen. Klassiska tillbehör är svampsås och gelé.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept