Älgstek

Anders Levén 15 november 2007
Från Nyhetsmorgon

En söndagsstek reder sig själv i ugnen och är väldigt enkel att göra. Unna dig själv och familj eller vänner en riktig festmåltid!

15 november 2007
Visa mer
3h 20 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kg älgstek av innanlår, ytterlår eller stor bogdel
  • havssalt
  • grovmalen vitpeppar
  • 1 msk smör att steka i

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en panna och bryn köttet. Tänk på att ha hög temperatur så att köttet bevarar sin saftighet. Krydda med havssalt och peppar. Svep sedan in steken i smörpapper. Stick in ugnstermometern så att spetsen ligger i den innersta delen av steken.
  2. Lägg köttet på en plåt och stek i ugn på 100 graders värme i 2-3 timmar. Den färdiga steken ska ha en kärntemperatur på 70-75 grader.
  3. Låt steken kallna och skiva den tunt med en vass kniv till serveringen. Klassiska tillbehör är svampsås och gelé.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning Se fler

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon