Senapsfylld korv med äpplen och puré

Senapsfylld korv med äpplen och puré
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Senapsfylld korv med äpplen och puré

12 ingredienser

35 min

En klassisk och smakrik korvrätt. För en kryddig version användes bratwurst, annars frukostkorv.

Ingredienser

portioner
  • 4 korvar (frukost- eller bratwurstar)
  • 2 rödlökar
  • 2 gröna äpplen
  • 1 msk svensk senap
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 3 dl lagrad ost, riven
  • 400 g potatis king edward
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • muskot

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i cirka 20 minuter. Förbered korven under tiden.
  2. Skala äpplena och löken. Finhacka löken och kära ur och tärna äpplena fint. Fräs äppel- och lökbitarna i en rymlig stekpanna med lite smör i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt buljongen och låt allt koka ihop. Smaksätt med senapen och lyft bort stekpannan från värmen. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Snitta korvarna på längden och fyll med äppel- och lökblandningen. Lägg korvarna på en ugnfast form, strö över med ost och gratinera i cirka 15 minuter.
  5. Värm upp mjölken i en kastrull och pressa potatisen. Mixa tillsammans och tillsätt salt, peppar och en gnutta muskot.
  6. Ta ur korvarna när de är klara och ta vara på skyn som bildats i botten på formen. Servera korvarna och moset med skyn.