Senapsfylld korv med äpplen och puré

35 min
4
Senapsfylld korv med äpplen och puré
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

En klassisk och smakrik korvrätt. För en kryddig version användes bratwurst, annars frukostkorv.

2 mars 2011
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 4 st frukostkorvar eller bratwurstar
  • 2 st stora rödlökar
  • 2 st gröna äpplen
  • 1 msk svensk senap
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 3 dl riven ost gärna grevé eller annan lagrad ost.
  • 400 g potatis King Edvard
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • muskot

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i cirka 20 minuter. Förbered korven under tiden.
  2. Skala äpplena och löken. Finhacka löken och kära ur och tärna äpplena fint. Fräs äppel- och potatisbitarna i en rymlig stekpanna med lite smör i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt buljongen och låt allt koka ihop. Smaksätt med senapen och lyft bort stekpannan från värmen. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Snitta korvarna på längden och fyll med äppel- och lökblandningen. Lägg korvarna på en ugnfast form, strö över med ost och gratinera i cirka 15 minuter.
  5. Värm upp mjölken i en kastrull och pressa potatisen. Mixa tillsammans och tillsätt salt, peppar och en gnutta muskot.
  6. Ta ur korvarna när de är klara och ta vara på skyn som bildats i botten på formen. Servera korvarna och moset med skyn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept