Korv i bröd

4

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl mjöl
  • salt, socker
  • 2 msk svensk senap
  • 4 st wienerkorvar eller grillkorvar
  • 2 msk bostongurka
  • 2 msk majonnäs
  • gurka och tomat i tärningar

Gör så här

  1. Här gör man degen först. Häll jäst i en bunke eller degskål i maskin med ljummet vatten och olja. Tillsätt lite socker (max en tesked) och låt jästen lösa sig. Blanda därefter i mjölet under omrörning. Kör i ca 10 minuter och tillsätt till sist saltet. Låt jäsa i 40 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 °C. Dela upp degen i 4-6 bitar och kavla ut tunt. Klä sedan in korven bestruken med senap och lägg på väl smorda plåtar. Grädda i 10-15 minuter.
  3. Under tiden blandar man gurkmojan och tärnar grönsakerna. Ät korven hel eller i skivor med bröd runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept