Vegetarisk lergryta

Vegetarisk lergryta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Maten som man lagar i lergryta blir mycket saftig och god, eftersom matens naturliga smak och arom tas tillvara på bästa sätt.

25 mars 2010
Visa mer
3h
4

Du behöver

  • 200 g små färska potatisar
  • 1 st hel vitlök
  • 100 g hela champinjoner
  • 100 g brysselkål
  • 4 st tomater
  • 2 st kokta Majskolvar
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl råris
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 st kanelstång
  • salt
  • peppar
  • olivolja till stekning
  • vitlöksbröd till servering

Gör så här

  1. Blötlägg lergrytan i cirka 2 timmar i vatten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala vitlöken och ta ur klyftorna. Skär potatisen i halvor. Skär majsen i lagom stora bitar. Hetta upp en stor panna med olivolja och fräs vitlöken med resten av grönsakerna utan att hacka något mer. Lägg alla ingredienser i grytan och krydda väl med salt och peppar.
  3. Ställ in i cirka 45 minuter i ugnen. Ta ur kanelstången och servera grytan med vitlöksbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept