Tunnbrödsmacka och tomatsoppa

Från Köket

Enkel förätt som man gärna gör ofta. Tonfisk är billigt och gott, så varför vänta? Gör den i dag!

16 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Tunnbrödsmacka:

  • 4 skivor mjukt tunnbröd
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 2 st tomater
  • 2 dl tonfisk i olja
  • 1 st gul lök
  • isbergsallad
  • Tomatsoppa:
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 5 dl buljong (tärning + vatten)
  • 1 msk mjöl
  • salt, peppar, torkad basilika, socker
  • kokta makaroner

Gör så här

  1. Tunnbrödsmacka: Dela ingredienserna i mindre bitar och skivor, fördela dem på brödet och rulla ihop.
  2. Tomatsoppa: Fräs lök och vitlök. Strö över mjöl. Tillsätt krossad tomat, mjölk, grädde och buljong. Koka i ca 15 min. Krydda. Mixa röran. Tillsätt sedan kokta makaroner.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept