Vegetarisk burgare

35 min
4
Från Köket

En mycket enkel hamburgare med en riktigt fräsch salsa och klyftpotatis. Hemmagjord salsa är mycket friskare än den köpta och innehåller inga extra tillsatser eller tillsatt socker.

15 november 2007
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 4 st hamburgerbröd
  • 4 st chaminjoner
  • 1 dl tomater
  • 1 st lök
  • 4 st salladsblad
  • smör att steka i
  • salt
  • peppar

Salsasås:

  • 1 st papaya
  • 2 st salladslökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 st gurka
  • 2 msk olivolja
  • spiskummun
  • salt
  • peppar

Klyftpotatis:

  • 2 st bakpotatisar eller större vanliga potatisar med skal, t ex bintje
  • olja att pensla med
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Potatisklyftor: Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp en kastrull med vatten. Tvätta och klyfta potatisarna och koka dem därefter i cirka 10 minuter. Häll bort vattnet och bred ut klyftorna på en plåt. Pensla dem sedan med olja och strö på salt och peppar. Stek i ugn i cirka 15 minuter. Låt klyftorna bli gyllenbruna.
  2. Salsasås: Hacka basilikan och tärna frukt och grönsaker fint. Se till att tomaterna är väl avrunna. Blanda allt och krydda. Ställ gärna salsan i kylen ett tag innan servering så att den hinner safta till sig.
  3. Putsa och skär svampen i skivor och stek den försiktigt i smör i stekpanna. Salta och peppra. Skär löken och tomaterna i tunna skivor. Ta fram hamburgerbröden och bygg hamburgaren med svamp, lök, tomater och salladsblad. Klicka på salsa och servera med klyftpotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept