Rotsakspytt med grillad svartrot

4

Du behöver

  • 200 g fast potatis
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 100 g rödlök
  • 300 g svartrot
  • salt, peppar
  • fyra kryddor
  • färska örter
  • lite citronsaft
  • olja eller smör till stekning

Kesellasmör:

  • 150 g smör
  • 2 msk kesella
  • 1 st citron, riven och pressad
  • tabasco

Gör så här

  1. Ansa alla grönsaker utom svartrötterna och tärna dem centimeterstort. Stek dem var för sig, gärna i teflonpanna så behövs det mindre fett. Blanda ihop alla tärningar på slutet och krydda med salt, peppar, fyra kryddor och färska örter efter säsong.
  2. Skala svartrötterna och lägg dem i saltat citronvatten i ca 10 minuter, så behåller de sin fina färg. Grilla dem i het panna och lägg dem över pytten.
  3. Kesellasmör: Blanda smör och kesella, gärna i mixer. Smaka av med citronskal, saft och tabasco. Servera en kall klick till den varma pytten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept