Röd rösti med getost och vitlök

4

Du behöver

  • 300 g färska rödbetor
  • 100 g fast potatis
  • 1 msk potatismjöl
  • 150 g getost i rulle
  • 4 st vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl god olivolja
  • 1 st citron
  • 3 dl blandad vintersallad (t ex maché, rosso, frissé)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Grovriv rödbetor och potatis i en bunke. Blanda med potatismjöl och krydda med salt och peppar.
  2. Fritera vitlöksskivorna gyllenbruna i olivolja. Lyft ur och låt både oljan och vitlöken kallna.
  3. Stek rösti i belagd panna i lite fett, fördela i fyra högar och stek gyllenbruna. Vänd endast två gånger.
  4. Smula osten direkt över röstin och fördela den krispiga vitlöken över osten.
  5. Blanda salladen med olivolja och den pressade citronen och krydda med salt och nymalen peppar.
  6. Servera till getoströstin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept