Recept Carpaccio på biff m kapris och blekselleri

4

Du behöver

  • citron
  • 0,5 kg kokta rödbetor, se gör så här
  • 1 st gul lök
  • 1 l köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • 100 g kokt oxbringa ej rimmad
  • 1,5 dl smetana
  • rågbröd

Gör så här

  1. Rödbetor: Kokas ca 20-25 minuter med skal i vatten ca 1,5 liter med 1 msk socker och 2 tsk salt.
  2. Koka köttet i vatten och salt tillsamman med 1 st morot ,purjolök,rotselleri lagerblad,timjan och pepparkorn koktid ca 2 timmar och lägg sedan köttet under press på en plåt.
  3. Nu har du en god buljong att börja med strimla rödbetor och köttet i fina tändstickslånga strimlor. Fräs löken i en kastrull i lite smör och i med köttet och rödbetorna, slå sedan i köttbuljongen. Om man vill avstå köttinslaget så ersätter man buljongen med ett vegetariskt alternativ och köttet kan man ersätta med strimlad potatis.
  4. Detta kokas 10 minuter och kryddas lätt med lite smulad mejram ev timjan salt och peppar,pressad citron. Servera med bröd (grovt rågbröd passar bra till eller skepparhalva) och smetana och lite friterad lök på toppen.
  5. Soppan mår bäst av att stå och dra ett par dagar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept