Påsbröd med soppa på torkade grönsaker

4

Du behöver

  • Bröd:
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl (eller majsmjöl + vetemjöl)
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • timjan eller oregano (eller annan kryddört)

Soppa:

  • 150 g torkade grönsaker (aubergine, zucchini, pumpa, tomat)
  • 8 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning (eller kött)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk polenta
  • salt, peppar
  • tabasco ev
  • 1 st liten burk sardeller

Gör så här

  1. Brödet kan förberedas genom att ingredienserna läggs i påse (allt utom vattnet). Tillsätt vattnet och oljan och knåda sedan i fem minuter i påsen. Forma bröd. Stek brödet i olja - lite på var sida.
  2. Soppa: Denna soppa skall man doppa brödet i. Om man vill förkorta koktiden kan man blötlägga grönsakerna i förväg. Man kan börja med att fräsa polentagrynen och tillsätta grönsakerna tillsammans med vattnet. Krydda rejält, eventuellt med tabasco.
  3. Ta sardeller och lägg på brödet och njut med soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept