Grillad majrova med fyllda tortellini

4

Du behöver

  • 3 st stora majrovor
  • 300 g vita champinjoner
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 1 st pak soi
  • 1 dl vispgrädde

Pastadeg:

  • 500 g vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 5 st äggulor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk ljummet vatten
  • salt
  • Fyllning:
  • 200 g keso
  • 0,5 dl färskriven parmesanost
  • salt, peppar

Sås:

  • 0,5 dl skållad mandel
  • 50 g basilika
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt, peppar

Tomatconfit:

  • 3 st tomater
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • färsk timjan
  • basilikastjälkar
  • socker, salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med tomatconfit. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Lägg på ett bläck med olivolja, salt, peppar, socker, vitlök, timjan och basilikastjälkar. Torka i ugn ca 2 timmar på 80 grader.
  2. Skala majrovorna och skiva dem tunt.
  3. Skiva champinjonerna och stek, deglacera med grädde och låt koka in, smaka av med salt och peppar. Strimla pak soistjälkarna och sautera snabbt, blanda med champinjoner och ruccolasallad.
  4. Pastadeg: Blanda ihop samtliga ingredienser till pastadegen och låt vila.
  5. Fyllning: Låt keson rinna av medan du river parmesanosten och sauterar spenaten. Blanda ihop keso, permesanost och spenat, smaka av med salt och peppar.
  6. Kavla ut pastan och stansa ut rundlar, lägg lite fyllning på varje och vik ihop till en tortellini, 3 st per person
  7. Kokas i saltat vatten med olivolja ca 2 min.
  8. Sås: Mixa mandlar med baslika, vitlök och olivolja. Skall vara grovkorning. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept