Fänkålscannelloni

4

Du behöver

  • 2 st fänkålsstånd
  • 4 st mjöliga potatisar i bitar
  • 1 st gul lök, grovhackad
  • 1 st ägg
  • vatten
  • torkad fänkål
  • 1 st ägg
  • 0,5 liter färsk spenat
  • 100 g mjöl
  • 1 tsk olivolja
  • olivolja
  • salt
  • mozzarella
  • 2 st röda paprikor
  • havssalt och färska örter

Gör så här

  1. Koka skuren fänkål i vatten med potatis och lök. Den ska vara helt sönderkokt. Låt ånga av i kastrullen.
  2. Låt svalna och tillsätt salt, torkad fänkål och 1 ägg.
  3. Blanda degen av ett ägg mixat med spenaten (förvälld), 100 g mjöl, olja och salt. Låt vila i en timme. Kavla tunt, fyll med fänkålspurén och rulla ihop. Pensla alla med lite olivolja så behövs ingen sås. Riv över mozzarella och gratinera i ugn.
  4. Servera med grillad paprika enligt nedan.
  5. Paprikan skalas genom att grillas hårt i ugn eller över öppen låga, och sedan chockas i kallt vatten (gärna i plastpåse). Fläk ut i smord form. Pensla med olivolja, havssalt och eventuellt färska örter. Stek i ugn i ca 10 minuter, 225°.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept