Aubergine Piccata

4

Du behöver

  • 1 st stor aubergine
  • 3 st ägg
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl vetemjöl
  • salt, peppar och olivolja

Tzatziki:

  • 0,5 st gurka
  • 8 dl naturell yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 1 tsk dill (helst krondill)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva auberginen, pensla den med olja och krydda. Låt dra i ca 15 min. Blanda under tiden ägg, parmesan och paprikapulver och låt svälla. Vänd skivorna i mjöl och doppa dem i smeten. Stek dem i olivolja i 6-8 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
  2. Tzatziki: Låt yoghurten rinna av i kaffefilter under natten. Skala gurkan och gröp ur kärnorna. Skiva gurkan i små halvmånar och salta lätt, låt ligga i durkslag. Blanda med den avrunna yoghurten, honungen och en pressad vitlöksklyfta. Krydda försiktigt och toppa med dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept