Ugnstekt abborre med gräddsky

4

Du behöver

  • 2 st abborrar
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl fiskbuljong
  • 50 g smör
  • 1 dl ströbröd
  • kruspersilja
  • citron, salt och peppar

Gör så här

  1. Fjälla fiskarna först. Stek löken i smör. Fyll sedan fiskarna med stekt lök och vänd dem i ströbröd.
  2. Stek abborrarna i eldfast form i ugnen ca 10 minuter på 200°. Slå över grädden, buljongen och mjölken och fortsätt steka i ugnen i minst 35 minuter till (ös hela tiden). Köttet ska släppa från benen lätt vid ryggbenet, då är abborrarna färdiga.
  3. Servera med kokt potatis, citron och rikligt med kruspersilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept