Tamarindfylld lax från Iran

4

Du behöver

  • 0,5 st sida färsk lax
  • 100 g tamarind (afrikansk baljväxt med syrligt fruktkött)
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • hackade valnötter
  • 2 msk smör
  • berberis om man kan hitta

Gör så här

  1. Blötlägg tamarind och knåda den i vattnet så att den luckras upp och blandas med vattnet. Sila av vattnet som sedan sparas.
  2. Rensa laxen, lägg den i en ugnsform. Salta och peppra. Häll tamarindvattnet ovanpå laxen och bre på tamarinden. Strö över koriander och persilja. Pressa över vitlök och de hackade valnötterna. Klicka över några smörklickar. Stek laxen i ugnen på 175 grader i 20 min.
  3. Skölj berberis ordentligt och stek dem därefter i lite smör eller olja. Dekorera laxen med bären.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept