Sydfransk marulk

4

Du behöver

  • 800 g färsk marulk
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 st gul paprika
  • 0,5 st zucchini
  • 0,5 st aubergine
  • 2 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 st gurka
  • olivolja
  • oregano
  • timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • lagerblad
  • 1 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Skala tomaterna (skållade), auberginen och gurkan. Skär dem och löken i grova bitar. Fräs allt i olivolja, gärna en grönsak i taget. Låt sedan allt puttra under lock i 10-15 min med tomatpurén, kryddorna, vitlöken och en skvätt vatten.
  2. Stek marulken i smör efter det att den doppats i ströbröd. Krydda med salt och peppar. Servera med nykokt potatis och lite färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept