Skinkrullad laxfilé med basilika

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 8 skivor parmaskinka
  • färsk basilika
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrö
  • salt, peppar
  • majsolja
  • 200 g potatis
  • 200 g jordärtskockor
  • 2 msk smör
  • 1 dl japansk soja
  • 1 bit purjolök

Gör så här

  1. Skär laxen i 8 bitar, pensla med sesamolja och strö över sesamfrö. Rulla sedan in laxen i skinkan tillsammans med basilikablad. Krydda med salt och peppar och stek sedan rullarna i majsolja.
  2. Koka under tiden potatis, jordärtskockor och smör i vatten med salt. Mosa till puré och smaka av.
  3. Servera laxen tillsammans med puré på potatis och jordärtskockor. Droppa till sist över lite japansk soya och garnera med finstrimlad purjolök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept