Sillbullar med korintsås

4

Du behöver

  • 200 g islandssillfilé
  • 200 g kokt oxkött, gärna bringa
  • 200 g stekt fisk, gärna torsk
  • 150 g kokt potatis
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • vetemjöl till panering
  • smör till stekning
  • vitpeppar

Sås:

  • 0,5 l kalvsky
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk korinter
  • mjöl till avredning
  • kokt potatis till servering

Gör så här

  1. Mal sillfiléerna, fisken och köttet i en köttkvarn. Blanda med det vita brödet som legat i mjölk och tillsätt ägget. Krydda med nymald vitpeppar (saltet kommer med sillen). Forma sillbullarna som små biffar eller som köttbullar. Vänd i vetemjöl och stek i smör.
  2. Under tiden kokas såsen: Korinterna kan läggas i vatten någon timme om de känns lite hårda. Koka sedan ihop skyn med vinäger och farinsocker och smaka av för att få fram den härliga balansen mellan syra och sötma. Red av med vetemjöl löst i vatten om detta behövs. Krydda såsen med salt och peppar.
  3. Servera sillbullarna och korintsåsen med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept