Senapsmarinerad strömmingsflundra med potatispuré

Från Köket
15 november 2007
4

Du behöver

  • 1 kg rensad strömming
  • 2 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk svensk senap
  • salt, peppar, socker
  • grovt rågmjöl
  • hackad dill, persilja
  • Potatispuré:
  • 600 g potatis
  • smör
  • mjölk
  • salt, peppar, muskot

Gör så här

  1. Blanda mjölk, senap, ägg, kryddor och hackad dill. Lägg i strömmingarna och låt ligga minst ett par timmar. Vänd dem sedan i rågmjölet och stek långsamt. Klipp dill och persilja och lägg mellan flundrorna.
  2. Potatispuré: Skala och koka potatisen. Mosa den med smör och mjölk och smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Servera strömmingsflundrorna med potatispurén.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept