Senapsgratinerad laxfilé med äppelsås

4

Du behöver

  • 600 g norsk lax
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk senapskorn
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk honung
  • persilja

Sås:

  • 1 st äpple, tärnat
  • 1 st liten lök, hackad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk vetemjöl eller maizena
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i filébitar, rulla den som en tournedos och bred ut senapsblandningen (senap, senapskorn, pepparrot, äggulor, honung och persilja) över varje laxnoisette. Ställ laxnoisetterna i en traktörpanna eller ugnsfast form. Slå i grädde och vitt vin. Låt laxen småputtra i ca 15 min i 170° ugn.
  2. Sås: Fräs löken och äpplet, pudra över med vetemjöl eller maizena. Slå i grädden och det vita vinet (från laxkoket) i blandningen, koka ihop. Smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept