Senapsgratinerad laxfilé med äppelsås

4

Du behöver

  • 600 g norsk lax
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk senapskorn
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk honung
  • persilja, hackad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde

Sås:

  • 1 st äpple, tärnat
  • 1 st liten lök, hackad
  • 1 tsk vetemjöl eller maizena
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i filébitar och rulla bitarna som tournedos. Gör en senapsblandning av svensk senap, dijonsenap, senapskorn, pepparrot, äggulor, honung och persilja. Bred ut blandningen över varje laxbit.
  2. Ställ laxbitarna i en traktörpanna eller ugnsfast form. Slå i grädde och vitt vin. Låt laxen småputtra i ca 15 min i 170° ugn.
  3. Sås: Fräs lök och äpple, pudra över 1 tsk vetemjöl eller maizena.
  4. Slå i grädde och vitt vin i blandningen, koka ihop. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera med kokt potatis och lite dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept