Romdoftande grillad tonfisk med blackbeanmayo

4

Du behöver

  • 600 g tonfisk / svärdfisk
  • 1 dl jamaicarom
  • 2 st gröna mattomater
  • 2 msk maizena
  • salt, svartpeppar, majsolja
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • färsk oregano, färsk koriander, spiskummin
  • sambal oelek
  • olivolja
  • 1 dl majonnäs (helst hemgjord)
  • 2 st limefrukter (hel till servering)
  • potatis- och bananchips

Gör så här

  1. Marinera fisken i rommen i max en halvtimme, fyra fina skivor eller bitar.
  2. Skiva tomaterna i tjocka skivor, salta ordentligt och lägg dem på papper så att de fuktar av. Bönorna ska blötläggas dagen före och kokas varsamt i lättsaltat vatten.
  3. Blackbeanmayo: Fräs vitlök i olja till lite gyllengul färg. Tillsätt bönor och kryddor och fräs en liten stund. Låt kallna och mixa hårt till slät konsistens. Vänd sedan i majonnäs och krydda gärna lite hot. Ställ åt sidan.
  4. Börja nu med att steka tomater i majsolja, vänd i maizena och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Tomaterna ska stekas knapriga och vara bädd åt den grillade fisken som grillas försiktigt (en kärna ska vara kvar).
  6. Toppa med blackbeanmayo, limeklyftor och färska örter. Serveras med banan- och potatischips.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept