Rimmad laxlasagne

4

Du behöver

  • 8 st lasagneplattor
  • 300 g rimmad lax i tunna skivor
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 dl grädde
  • 100 g dillkronor
  • 100 g riven präst- eller västerbottenost
  • vatten och mjöl till redningen
  • peppar
  • smör till formen

Pastadeg:

  • 1 st ägg (ca 65-70 g)
  • 100 g mjöl (helst durumvete)
  • 1 skvätt olivolja
  • 1 knivsudd salt

Gör så här

  1. Pastadeg: Allt köres i blandare eller matberedare. Låt vila i plast i minst en halvtimme. Kavla ut till lagagneplattor.
  2. Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt all dill och mixa tills såsen blir grön. Red densamma med vatten- och mjölblandningen, låt koka några minuter. Peppra såsen. (OBS! inget salt)
  3. Smörj formen, bottna med sås. Lägg i lasagneplattor så det täcker bra. Varva sedan lax, sås och plattor tills önskad höjd uppnås. Avsluta med sås.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min i 175 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept