Pestoöverbakad rödingsfilé

Pestoöverbakad rödingsfilé
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4

Du behöver

  • 2 st rödingar
  • Pesto:
  • 2 dl färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl pinjenötter eller jordnötter
  • grovsalt, svartpeppar
  • 0,5 dl parmesan
  • 0,5 dl pecorinoost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g fast potatis
  • smör till pensling

Sås:

  • 1 st hackad lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fisken ska tvättas och fjällas om det behövs, sedan fileas. Dra bort benen.
  2. Peston blandas i mixer (låt stå ett tag, då blir den bättre).
  3. Potatisen tvättas, skivas tunt och steks i ugn, smörpenslad, gärna arrangerad till små blommor.
  4. Täck fisken med peston och ugnsbaka i ca 15 minuter på 200°.
  5. Såsen görs parallellt. Fräs lök i smör och tillsätt vin, buljong och grädde. Låt koka ihop och smaksätt med salt och peppar.
  6. Placera fisken uppe på potatisen och slå såsen runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept