Ölgravad lax med rostad potatis

4

Du behöver

  • 1 kg norsk färsk lax
  • 1,5 dl grovsalt
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 dl grovmalen vitpeppar
  • 1 msk torkad koriander (krossad)
  • 1 knippe dill
  • 1 st liten flaska ljust öl
  • 1 msk olivolja
  • 500 g mandelpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk grovsalt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk honungssenap

Gör så här

  1. Laxen: Gnid laxen med olivolja och fördela kryddor och dill jämnt över laxen. Lägg den med skinnsidan uppåt, slå över ölen och låt stå i ca 20 timmar i kylen. Vänd den ibland. När den är färdiggravad - skiva och servera med mandelpotatisen.
  2. Rostad potatis: Koka upp potatisen en gång i vatten. Låt ånga av, pensla med olja och salta. Baka i ugn 15-20 min på 225 grader.
  3. Blanda crème fraiche med honungssenap och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept