Norsk torsk med ärtor och bacon

4

Du behöver

  • 800 g torskfilé (fryst eller färsk)
  • 1 st gul lök
  • 200 g gröna ärtor
  • 100 g bacon, skivat
  • 100 g smör, osaltat
  • 1 dl vitt vin
  • vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 600 g mandelpotatis
  • färsk körvel
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka mandelpotatisen väl tvättad med skalet på.
  2. Hacka löken fint och fräs hälften i smör i vid kastrull eller traktörpanna. Vik fiskfiléerna i fyra portioner och tillsätt tillsammans med vatten och vin så att det nästan täcker. Krydda med salt och peppar. Pochera under lock i ca 10 min.
  3. När fisken är färdig, häll av fiskbuljongen i en annan kastrull och reducera till hälften eller tills smaken känns bra. Tillför då sakta smöret klickvis under ständig omrörning tills man fått en lagom konsistens. Vill man minska fetthalten kan man först reda av med mjöl, sedan med smör. Har man tillgång till en stavmixer får man i slutet en luftig och fin sås.
  4. Ärtorna fräses med resten av löken i smör och slutligen bacon. Servera allt tillsammans med den nykokta mandelpotatisen. Strö över körvel och njut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept