Musselälskarens nudelpasta

4

Du behöver

  • 300 g färska nudlar (finstrimlade)
  • 100 g kött från blåmusslor (helst färska)
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 4 cl konjak
  • färsk basilika
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk anisfrön
  • svartpeppar, ev salt
  • färsk parmesan att strö över

Pastadeg:

  • 1 st ägg (65-70 g)
  • 100 g mjöl, helst durumvete
  • 1 skvätt olivolja
  • 1 knivsudd salt

Gör så här

  1. Pastan kan man göra själv eller köpa.
  2. Pastadeg: Allt köres i blandare eller foodprocessor. Låt vila i plast i minst en halvtimme.
  3. Fräs musslorna i oljan tillsammans med vitlöken och krydda med anis och lite svartpeppar. Mixa sedan musslorna med grädden, basilikan och konjaken. Låt koka på spisen tills det är lagom krämigt.
  4. Vänd i de nykokta nudlarna och riv över mängder med färsk parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept