Julgädda

4

Du behöver

  • 1 st stor gädda, helst nyfångad
  • 1 st stor gul lök
  • 1 knippe persilja
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • citron
  • smör
  • grovsalt, vitpeppar och kryddpeppar
  • ev lite maizena till redning
  • mandelpotatis

Gör så här

  1. Tvätta och snitta gäddan vid huvud och stjärt. Smörj en långpanna och täck botten med skivad lök och kruspersilja. Lägg på gäddan på mage och uppfläkt, salta med grovsalt både i buken och över fisken. Slå över grädde och klicka över med smör efter smak. Baka i ugn i ca 40 min på 175 grader.
  2. Koka ihop såsen av gräddvattnet och mjölk, red eventuellt med lite maizena och smaka av med citron, vitpeppar och kryddpeppar.
  3. Servera gäddan med sås och mandelpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept