Inbakad kungsflundra

4

Du behöver

  • 400 g kungsflundra i filéer
  • 100 g färskost
  • färsk basilika
  • 1 st rostad vitlök
  • 100 g morots- och purjolökstrimlor
  • 8 skivor smördeg (fryst)
  • 2 st äggulor
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl fiskbuljong
  • 5 dl grädde
  • 6 st champinjoner, hackade
  • 1 st liten gul lök, hackad
  • persilja, timjan
  • 3 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • salt, peppar, muskot ev

Gör så här

  1. Sås: Fräs lök, persilja, timjan och champinjoner i smör. Pudra med mjöl och slå i vitt vin och buljong. Låt reducera till ca 3 dl mängd. Slå i grädde koka ihop till lämplig konsistens. Krydda med salt, peppar och eventuellt muskot.
  2. Och nu till fisken: Sätt ugnen på 200°. Krydda de väl avtorkade fiskfiléerna. Mixa basilika med färskost och den rostade vitlöken. Lägg en sked ostmassa på fileérna och de finskurna grönsakerna (morötter och purjo) som är hastigt förvällda. Lägg en smördegsplatta under och en över varje fisk. Limma med äggula och forma som en fisk med en kniv. Låt fantasin flöda!
  3. Hela paketet penslas med äggula och bakas i ca 12 minuter i en smord varm ugnspanna.
  4. Servera med vitvinssåsen. Någon potatis behövs knappast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept