Heta fiskar

4

Du behöver

  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 1 msk grovmalen chilipeppar, t,ex, ancho
  • salt, peppar
  • 1 msk grovmalda senapskorn
  • 2 st endiver
  • 2 msk smör
  • kokt ris
  • Rödvinssås:
  • 1 st finhackad rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 0,5 l fiskbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 4 msk socker
  • smör till servering
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär ut 4 bitar av varje fisksort. Blanda salt, peppar, senapskorn och chilipeppar och rulla fisken i detta.
  2. Lägg fiskbitarna på en smord plåt och ugnsstek dem i 180° i ca 10 minuter.
  3. Fräs under tiden löken i smöret till såsen. Pudra över lite mjöl, tillsätt buljong, vin och socker. Koka ihop tills hälften är kvar. Smaka av med salt och peppar. Rör ner en klick smör strax innan såsen ska serveras, så blir den len och god.
  4. Plocka ner endivebladen, skölj dem och koka dem hastigt i lite vatten med smör och en aning salt.
  5. Servera fisken med varm sås, endiver och nykokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept